Comunicat de presa din partea Patriarhiei Romane la implinirea a doi ani de la atentatul terorist din 11 sept. 2001 din SUA

La implinirea a doi ani de la atentatul terorist din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii, Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat astazi Excelentei Sale, Domnului George William Bush, Presedintele Statelor Unite ale Americii, urmatoarea telegrama:

Excelentei Sale, Domnului George William Bush Presedintele Statelor Unite ale Americii

Excelenta Voastra,

La implinirea a doi ani de la tragedia petrecuta la 11 septembrie in Statele Unite, in numele clerului si credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane reafirmam sincera noastra compasiune cu poporul american si, in mod special, cu familiile indoliate, rugandu- ne lui Dumnezeu, Domnul pacii (2 Tes. 3, 16), asa cum facem zilnic la Sfanta Liturghie, sa odihneasca in pace sufletele celor ce au pierit printr- o moarte atat de naprasnica. Comemorarea de astazi este pentru noi toti prilejul sa ne reafirmam speranta ca nu vom mai fi martorii unor asemenea izbucniri de violenta si ca duhul dragostei si intelegerii va inving orice manifestare a urii si intolerantei. Cu consideratie, pururea rugator catre Domnul Dumnezeu, Teoctist Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Biroul de Presa si Comunicatii al Patriarhiei Romane

Comentarii Facebook


Știri recente