Comunicat de presă: DIALOG ȘI COOPERARE RESPONSABILĂ ÎNTRE POPOARE, CULTURI ȘI RELIGII

În ziua de 22 mai 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Alteța Sa El-Hassan Bin Talaal, Prințul Iordaniei.

Alteța Sa a adus la cunoștința Preafericirii Sale inițiativa Centrului pentru dialog interreligios și intercultural de la Geneva, înființat la inițiativa mai multor personalități ale lumii religioase, de a oferi burse de studii doctorale și post-doctorale pentru cercetare, cu scopul promovării înțelegerii și respectului între popoare, culturi și religii. Prințul Iordaniei a oferit în dar Preafericitului Părinte Patriarh Daniel o ediție de lux a cărților sfinte ale celor trei religii monoteiste: creștinismul, islamul și iudaismul, tipărite în limbile originale greacă, arabă și ebraică, ca simbol al dialogului și păcii între popoare credincioase.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru aceste daruri simbolice și a subliniat importanța unor demersuri care contribuie la o mai bună cunoaștere și înțelegere între slujitorii și credincioșii celor trei religii monoteiste. În acest sens, Preafericirea Sa a menționat coexistența pașnică îndelungată dintre creștinii, musulmanii și evreii din România, în special din Dobrogea, și a reliefat rolul dialogului și al conlucrării responsabile dintre popoare de culturi și credințe diferite, ca singură cale de promovare în societatea de astăzi a unor valori religioase și morale comune, într-o lume afectată nu doar de criza economică, ci, mai ales, de o criză spirituală profundă, ca urmare a secularizării.

Sursa: Sectorul relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…