COMUNICAT DE PRESĂ: DIALOG ȘI CONLUCRARE INTERRELIGIOASĂ PENTRU PROMOVAREA PĂCII SOCIALE

Astăzi, 4 septembrie 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa domnul Profesor Dr. Ali Bardakoglu, șeful cultului musulman din Turcia și președinte al Departamentului pentru probleme religioase din această țară. La întâlnire au mai participat Excelența Sa doamna Ayșe Sinirlioglu, Ambasadorul Turciei în România și Muftiul Yusuf Murat, șeful cultului musulman din România.

În timpul întrevederii, domnul Ali Bardakoglu a apreciat libertatea religioasă din România și a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru bunele relații pe care Biserica Ortodoxă Română le întreține cu comunitatea musulmană din România, care se opune manifestărilor extremiste.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat rolul dialogului și al conlucrării responsabile, ca modalitate sigură de creare a unui climat de pace și bună înțelegere între etnii de diferite culturi și credințe religioase. În acest sens, Preafericirea Sa a menționat ca model al coexistenței pașnice felul în care creștinii și musulmanii din Dobrogea trăiesc de secole în pace și armonie, respectând credința și tradițiile celeilalte comunități. Patriarhul României a mai precizat că șeful cultului musulman din România, Muftiul Yusuf Murat, contribuie mult la promovarea unei culturi a înțelegerii, a respectului reciproc și a toleranței religioase în România.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente