COMUNICAT DE PRESĂ: Desemnarea candidaților pentru alegerea chiriarhului în scaunul vacant de episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor

Vineri, 5 iunie 2009, la Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința specială a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei pentru desemnarea candidaților în scaunul vacant de episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor. În urma consultărilor, Sinodul mitropolitan a propus candidați pentru scaunul vacant de Episcop al Sloboziei și Călărașilor pe Preasfințitul Părinte Vincențiu Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, și pe Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În continuare, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a urmat ședința de consultare a Sinodului mitropolitan cu Adunarea Eparhială a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Din cei 30 de membri au fost prezenți 9 clerici și 15 mireni la care s-a adăugat, potrivit normelor statutare, și directorul Seminarului teologic din Slobozia, deci 25 de membrii votanți.

În urma consultărilor, membrii Adunării Eparhiale au desemnat, prin vot secret, aceiași candidați. Preasfințitul Părinte Vincențiu Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a primit 19 voturi, iar Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a primit 14 voturi. Numele celor doi candidați desemnați vor fi prezentate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru alegerea de episcop.

Alegerea noului episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor va avea loc în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 18-19 iunie 2009, iar ceremonia de întronizare a noului ierarh se va desfășura în catedrala episcopală din Slobozia, duminică 28 iunie 2009.

BIROUL DE PRESĂ AL MITROPOLIEI MUNTENIEI ȘI DOBROGEI

Comentarii Facebook


Știri recente