COMUNICAT DE PRESĂ: Decretul 410/1959 privind reglementarea vieții monahale. Context istoric și consecințe defavorabile Bisericii – Ședință comemorativă a Permanenței Consiliului Național Bisericesc –

Miercuri, 18 noiembrie 2009, orele 9.00, în Sala Sinodala din Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc ședința comemorativă a Permanenței Consiliului Național Bisericesc cu tema Decretul 410/1959 privind reglementarea vieții monahale. Context istoric și consecințe defavorabile Bisericii.

Vor susține comunicări pe această temă P.C. Preot Jurist Ionuț Corduneanu, Consilier patriarhal, Cancelaria Sfântului Sinod, Oficiul-Juridic, Domnul Dr. George Enache, istoric, și Domnul Adrian Nicolae Petcu, istoric.

Organizată la împlinirea a 50 de ani de la emiterea nefastului act normativ, ședința comemorativă a Permanenței Consiliului Național Bisericesc constituie un memorial de cinstire al victimelor decretului 410/1959, un moment de evocare și rugăciune.

La încheierea ședinței, va fi înălțată o rugăciune de pomenire pentru odihna sufletelor călugărilor și călugărițelor care, deși au fost atunci excluși din mănăstiri, au rămas fideli vocației lor monahale și au revenit în mănăstire când contextul istoric le-a permis.

Să ne rugăm lui Dumnezeu ca astfel de persecuții să nu se mai repete, iar viața duhovnicească să se intensifice pentru ca mănăstirile să nu-și piardă acum viețuitorii din cauza altei încercări și anume secularizarea ca degradare a vieții duhovnicești.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente