COMUNICAT DE PRESĂ: De Sfintele Paști, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă la București

Pentru a spori bucuria clerului și credincioșilor de Sfintele Paști, în seara zilei de sâmbătă, 3 aprilie 2010, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va aduce cu un avion special Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, informează BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional Henri Coandă în seara zilei de 3 aprilie 2010, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim și a o oferi preoților și românilor ortodocși din alte regiuni ale țării.

Evenimentul face parte din seria manifestărilor din 2010, proclamat de către Sfântul Sinod ca Anul omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei românești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…