Comunicat de presa – ‘Cuvantul lui Dumnezeu mai aproape de copii’

Sub acest apel, Biserica Ortodoxa Romana inaugureaza in premiera la Iasi proiectul ‘Hristos Impartasit Copiilor’. Evenimentul este marcat prin lansarea oficiala a ghidurilor catehetice editate si tiparite pentru copii. Vineri, 25 august 2006, ora 11.00, la Sala Festiva a Caminului Institutului Social-Pastoral ‘Sf. Nicolae’ Iasi, Mitropolia Moldovei si Bucovinei impreuna cu World Vision Romania lanseaza in premiera in Romania primul volum al seriei de ‘Ghiduri Catehetice pentru Copii’, eveniment care marcheaza inaugurarea proiectului ‘Hristos Impartasit Copiilor’.

Ghidurile catehetice se vor adresa copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani si vor fi insotite de catre Ghiduri ale catehetilor. Limbajul adecvat folosit, in concordanta cu nivelul de intelegere al fiecarei varste, metoda interactiva de predare folosita, precum si procesul de predare centrat pe copil sunt doar cateva dintre elementele care au stat la baza conceperii acestor instrumente atractive de cateheza.

Vorbind despre importanta acestui nou demers al Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a declarat ca ‘acest proiect reprezinta o cooperare deosebita intre Bisericile din Europa si Bisericile din lume, realizata in favoarea copiilor, pentru ca acum se formeaza caracterul crestin profund, la varsta copilariei si a tineretii.’

Ghidurile catehetice nu se substituie manualelor de religie folosite in scoli, nu le inlocuiesc, ci reprezinta instrumente complementare de lucru, de care preotii si catehetii au nevoie pentru a transmite copiilor, inca de la cele mai fragede varste, invataturile biblice si a-i ajuta astfel sa atinga maturitatea intru credinta.

Primul volum al Ghidului Catehetic pentru copiii cu varsta de 9-10 ani a fost editat sub coordonarea Editurii Golia, care va superviza si editarea si publicarea celorlalte volume de cateheza.

Proiectul ‘Hristos Impartasit Copiilor’, din care face parte acest eveniment editorial, se desfasoara in Romania cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, fiind aprobat in sesiunea de lucru a acestuia din 17-18 ianuarie 2006, la recomandarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Proiectul a fost lansat in urma cu 10 ani de catre organizatia non-profit WORDIRECT si se desfasoara in parteneriat cu Biserica Ortodoxa din 7 tari (in afara de Romania) – Albania, Armenia, Bosnia, Georgia, Egipt, Liban si Federatia Rusa.

In afara de editarea si publicarea ghidurilor catehetice, etapele acestui proiect cuprind si traducerea si contextualizarea fiecarui ghid catehetic, pregatirea preotilor si catehetilor pentru folosirea ghidurilor si distributia acestora la nivelul fiecarui protopopiat.

Comentarii Facebook


Știri recente