Comunicat de presa – ‘Cuvantul lui Dumnezeu mai aproape de copii’

Maine, 25 mai a.c., orele 10.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Patriarhul Justinian” din Bucuresti va avea loc lansarea oficiala a proiectului intitulat: “Hristos impartasit copiilor”. Initiat cu binecuvantarea si aprobarea Sfantului Sinod de catre Biserica Ortodoxa Romana si organizatia World Vision Romania, proiectul urmareste implementarea unor metode de cateheza atractiva pentru parohii in randul copiilor si adolescentilor, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

In acest scop, cu binecuvantarea PF Parinte Patriarh Teoctist, au fost editate o serie de ghiduri catehetice pentru copii, pe grupe de varste cuprinse intre 6 si 17 ani, care nu se substituie manualelor de religie folosite in scoli, ci reprezinta instrumente complementare de lucru necesare preotilor si catehetilor pentru a contribui la formarea de caractere crestine, inca de la varsta copilariei si a adolescentei. Limbajul adecvat folosit in concordanta cu nivelul de intelegere al fiecarei varste, metoda interactiva de predare folosita, care pune accent pe puterea de perceptie a copiilor si adolescentilor sunt cele doua principii esentiale care au stat la baza conceperii acestor instrumente atractive de cateheza.

Destinat cu precadere catehizarii copiilor in parohii, ghidurile cuprind o impletire de lectii biblice, scurte medalioane cu vieti ale sfintilor, icoane, ilustratii si desene sugestive, teme de reflectie, toate in conditii grafice foarte bune. Derulat si in alte tari, proiectul “Hristos impartasit copiilor”, in afara de editarea si publicarea ghidurilor catehetice, mai cuprinde traducerea si contextualizarea fiecarui ghid catehetic, pregatirea preotilor si catehetilor pentru folosirea ghidurilor si distibutia acestora in parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Hramul Mănăstirii Antim | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 27 septembrie 2022, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Antim din București, cu ocazia sărbătorii Sfântului Antim Ivireanul.   Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu