Comunicat de presa cu privire la implicarea Preotului Petrica Florea in alegerile locale

Cu privire la implicarea Preotului Petrica Florea de la Parohia Costesti, Protopopiatul Pascani, in alegerile pentru Primaria Comunei Costesti facem cunoscute urmatoarele:

1. Pr. Petrica Florea nu are nici un fel de aprobare sau binecuvantare din partea conducerii Arhiepiscopiei Iasilor pentru a candida la functia de Primar al Comunei Costesti.

2. Arhiepiscopia Iasilor respecta intru totul adresa nr. 410 / 12.02.2004 a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in care se precizeaza ca ‘arhiereului, preotului, diaconului si monahului ii este interzis sa faca politica partinica, sa fie membru al unui partid politic, sa participe la campanii electorale, sa candideze si sa devina membri ai Parlamentului sau consiliilor locale, primar, viceprimar sau sa ocupe functii in administratia publica centrala si locala.’ Totodata, hotararea Sfantului Sinod prevede ca cel care va incalca aceste reguli ‘se incadreaza in prevederile art. 3, lit. d si e din Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, avand de ales intre cariera politica si misiunea preoteasca, pentru totdeauna, fara drept de revenire in cler.’ Avand in vedere faptul ca Preotul Petrica Florea a incalcat aceste dispozitii ale Sfantului Sinod, abaterea sa va fi analizata si judecata de Consistoriul Eparhial.

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente