COMUNICAT DE PRESĂ: Cooperare practică pentru o mărturie comună în Europa

În ziua de 15 martie 2010, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în audiență delegația Bisericii Evanghelice din Germania (EKD) condusă de Episcopul Martin Schindehütte, care a participat la cea de a XII – a sesiune de dialog teologic cu Biserica Ortodoxă Română cu tema „Apostolicitatea Bisericii și mărturia ei în Europa de astăzi” (Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, 11-14 martie 2010). La întrevedere a fost prezent și Părintele profesor Viorel Ioniță, membru în Comisia de dialog a Bisericii Ortodoxe Române și secretar general interimar al Conferinței Bisericilor Europene (KEK), informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

La începutul întâlnirii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit oaspeților pentru sprijinul constant acordat de Biserica Evanghelică din Germania Arhiepiscopiei Ortodoxe Române pentru Germania, Austria și Luxemburg, cu sediul la Nürenberg și a subliniat relațiile tradiționale de prietenie și conlucare dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania. În acest context, Patriarhul României a subliniat faptul că cele două Biserici au argumente solide pentru a întări aceste relații tradiționale într-o societate europeană marcată de secularism, dar și de pluralism cultural și religios, în care lucrarea creștină nu mai constituie o simplă modă a zilei, ci o datorie morală și misionară.

La rândul său, Episcopul Martin Schindehütte a menționat faptul că este pentru prima dată când participă la sesiunea de dialog teologic dintre cele două Biserici la care, printre altele, au fost discutate problemele românilor din Germania, dar și ale celor aproape 2 milioane de germani care trăiesc în alte țări și a apreciat deschiderea ecumenică a Bisericii Ortodoxe Române, afirmând că, în opinia sa, este remarcabilă orientarea practică și mărturia comună în Europa pe care Patriarhul României a transmis-o participanților la dialogul teologic dintre cele două Biserici, organizat la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, în Transilvania.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a solicitat delegației germane să ajute comunitatea ortodoxă română din München pentru a construi o biserică și un centru cultural-pastoral.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…