COMUNICAT DE PRESĂ: Cooperare între Centrul de presă Basilica și instituții mass-media de limba română din SUA

În ziua de 1 octombrie 2009, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit o delegație a organizațiilor românești și a instituțiilor mass-media de limba română din Statele Unite ale Americii. La întrevedere au mai participat domnul Eugen Tomac, Secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni, precum și directorii celor cinci componente ale Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române.

În debutul întrevederii, oaspeții au mulțumit pentru primire și au apreciat activitatea Centrului de presă Basilica care – prin comunicatele oficiale, știrile și materialele documentare despre activitatea Bisericii Ortodoxe Române difuzate prin intermediul Site-ului oficial al Patriarhiei Române, Agenția de știri Basilica și ediția on-line a publicațiilor Lumina – este de real folos atât pentru informarea curentă a comunităților românești, cât și pentru activitatea instituțiilor media de limbă română din Statele Unite.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru aprecieri și a subliniat atenția specială pe care Patriarhia Română o acordă comunităților ortodoxe românești din străinătate, inclusiv celor din Statele Unite și Canada. În acest sens, Patriarhul României i-a informat pe oaspeți că, începând de astăzi, 1 octombrie 2009, ținând cont de diferența de fus orar dintre România și Statele Unite ale Americii și Canada, postul de televiziune TRINITAS al Patriarhiei Române (care poate fi recepționat prin satelit) a inclus pe timpul nopții în grila de programe emisiuni care se adresează în special comunităților românești de peste Ocean. De asemenea, Preafericirea Sa a apreciat că se impune o intensificare a cooperării dintre Centrul de presă Basilica și eparhiile, parohiile și instituțiile media românești din SUA pentru o mai bună reflectare a activității acestora în mass-media Patriarhiei Române.

În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut o scurtă prezentare a stadiului pregătirilor pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, precizând faptul că în pridvorul viitoarei Catedrale vor fi reprezentate în mozaic biserici și mănăstiri reprezentative din toate provinciile românești, inclusiv din Diaspora.

Referitor la procesul de unificare a celor două Eparhii ortodoxe românești din America, Patriarhul României a subliniat faptul că realizarea acestui deziderat va contribui esențial la consolidarea și afirmarea Ortodoxiei românești pe continentul american.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente