Comunicat de Presă: Conferințe pastoral-misionare semestriale de primăvară în Arhiepiscopia Bucureștilor

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează că:

În zilele de 26 și 28 mai 2010, în Arhiepiscopia Bucureștilor vor avea loc Conferințele pastoral-misionare semestriale de primăvară cu tema 2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești, stabilită prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Miercuri, 26 mai 2010, de la orele 10.30, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va avea loc Conferința pastoral-misionară la care vor participa toți preoții din protopopiatele I, II și III Capitală, Ilfov Nord și Ilfov Sud, precum și preoții de caritate din spitale, armată, penitenciare, orfelinate, cămine pentru vârstnici și alte instituții social-filantropice din municipiul București și județul Ilfov.

În cadrul Conferinței, vor fi susținute următoarele referate:

Istoria Crezului Ortodox (Simbolul Niceo-Constantinopolitan), referent preot prof. dr. Tache Sterea (Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București);

Locul Crezului Ortodox în cultul ortodox (text și cântare bisericească), referent preot prof. dr. Nicolae D. Necula;

Locul Crezului Ortodox în cateheza ortodoxă (inclusiv ora de Religie și programul Hristos împărtășit copiilor) referent preot dr. Constantin Naclad (Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, coordonatorul programului catehetic al Patriarhiei Române „Hristos împărtășit copiilor”);

Crezul Ortodox în dialog cu alte Biserici Creștine (problema adaosului Filioque), referent preot lect. dr. Gheorghe Holbea (Consilier Patriarhal – Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române).

Lucrările Conferinței vor fi precedate de oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te-Deum la biserica mănăstirii Radu Vodă din București, de la orele 8.00, de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Vineri, 28 mai 2010, de la orele 10.00, în Sala Mare a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, sub președinția Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc Conferința pastoral-misionară la care vor participa preoții din protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați, precum și preoții de caritate din județul Prahova. Referatele la tema Conferinței pastoral-misionare vor fi susținută de către preoți desemnați de fiecare protoierie din județul Prahova.

De la orele 8.00, Preasfințitul Părinte Episcop Varlaam Ploieșteanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie și slujba de Te-Deum la biserica Sfânta Vineri din municipiul Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente