Comunicat de Presă: Conferințe pastoral-misionare în Arhiepiscopia Bucureștilor

În perioada 10-11 iunie 2009, în Arhiepiscopia Bucureștilor se desfășoară conferințele preoțești semestriale la care participă preoți din toate protopopiatele din București și județele Ilfov și Prahova după următorul program:

Miercuri, 10 iunie 2009, ora 8.00, preoții din Protopopiatele I, II, III Capitală, Ilfov -Nord și Ilfov – Sud, vor participa la Sfânta Liturghie și slujba de Te-Deum săvârșite la Mănăstirea Radu-Vodă din București. Lucrările conferinței vor începe la ora 10.00 în Aula Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei și vor fi deschise de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Tema conferințelor a fost hotărâtă de Sfântul Sinod și anume: „2009 – Anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și al celorlalți sfinți capadocieni”.

Tema a fost împărțită în următoarele puncte:

1. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al vieții liturgice;

2. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al familiei creștine;

3. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al vieții monahale;

4. Sfântul Vasile cel Mare – dascăl al operei filantropice.

Joi, 11 iunie 2009, conferințele preoțești semestriale vor continua la Ploiești unde vor fi prezenți preoții protopopiatelor din județul Prahova. Slujba Sfintei Liturghii, la care vor fi prezenți toți preoții participanți, va avea loc, începând cu ora 8.00, în biserica Sfânta Vineri din Ploiești. Lucrările conferințe preoțești semestriale din protopopiatele prahovene vor începe la ora 10.00 și se vor desfășura în sala Teatrului Toma Caragiu din Ploiești.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente