Comunicat de presa – Conferinta Europeana a Radiourilor Crestine, la Iasi

In perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2006 va avea loc, la Iasi, al XIII-lea Colocviu al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine, la care participa reprezentanti din urmatoarele tari: Cehia, Franta, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Rusia, Ungaria si Vatican. Evenimentul este organizat de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin Radio TRINITAS, in cooperare cu Secretariatul de Stat pentru Culte – Bucuresti si cu Episcopia Romano-Catolica de Iasi.

Conferinta Europeana a Radiourilor Crestine a fost infiintata la Bruxelles, in anul 1994, si reuneste in prezent peste 650 de posturi de radio asociative sau comerciale din Europa care au in comun o viziune crestina asupra lumii, manifestata prin: apararea demnitatii umane si a drepturilor omului, in special a libertatii de expresie, promovarea credintei crestine, promovarea democratiei si a solidaritatii umane, preocuparea pentru formarea unei constiinte europene in sensul unui veritabil umanism crestin, cooperarea cu institutiile europene si cu alte organizatii nationale si internationale care favorizeaza comunicarea dintre oameni, schimbul de experienta intre posturile de radio crestine europene.

Conferinta Europeana a Radiourilor Crestine este recunoscuta de catre Consiliul Europei intre asociatiile cu statut participativ. Radio TRINITAS este membru al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine din anul 2001.

Tema Colocviului de la Iasi, ‘Dialogul si cooperarea in Europa pentru educarea noii generatii’, va fi abordata de catre invitati de onoare si de catre participanti din punct de vedere spiritual, social si mediatic.

Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente