Comunicat de presa: Conferinta ‘Dezvoltarea Rurala in Romania – un nou inceput’

Conferinta

‘Dezvoltarea Rurala in Romania – un nou inceput’

In cursul zilei de 2 septembrie 2004, in Iasi s-a aflat o delegatie a Departamentului pentru Dezvoltare Internationala (DFID) condusa de dl. Chris Allinson, coordonatorul proiectului Dezvoltarea Parteneriatelor Locale si Regionale in Regiunea Nord-Est din Romania, finantat de Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii. Delegatia a avut intalniri de lucru cu prefectul judetului Iasi, dl. Spiridon Cretu, si cu dl. Lucian Flaiser, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Sectorul Misiune si Prognoza Social-Pastorala din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, impreuna cu Departamentul pentru Dezvoltare Internationala (DFID), organizeaza conferinta ‘Dezvoltarea Rurala in Romania – un nou inceput’.

Conferinta urmareste realizarea unei platforme pentru recunoasterea oficiala a importantei dezvoltarii rurale diversificate in economia sociala romaneasca, constientizarea la nivel national a oportunitatilor inerente procesului de dezvoltare rurala si prezentarea programului de dezvoltare rurala LEADER+ al Uniuni Europene, ilustrarea si elaborarea solutiilor practice pentru Regiunea Nord-Est, in contextul pregatirii pentru aplicarea noii Politici Agricole Comune dupa aderarea Romaniei la U.E.

Conferinta se va desfasura la Centrul Cultural-Pastoral Sf. Daniil Sihastrul din Durau, judetul Neamt, in perioada 4-5 octombrie 2004. Cuvantul de deschidere va fi tinut de I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Cu acest prilej, organizatorii isi propun sa reuneasca reprezentanti de seama ai institutiilor si organismelor implicate in procesul de dezvoltare rurala: Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Integrarii Europene, Comisia pentru Agricultura a Camerei Deputatilor, Ministerul Culturii si Cultelor, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Prefecturile si Consiliile Judetene ale celor 4 judete din Regiunea Nord-Est, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Camere de Comert, servicii descentralizate ale Administratiei Publice, sectorul privat, patronate, sindicate, ONG-uri, reprezentanti mass-media si alte organisme.

Andrei Dirlau,

Consilier Sector Misiune si Prognoza

al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente