Comunicat de presa – Concert Misionar Radio TRINITAS la Iasi

Luni, 21 mai 2007, incepand cu orele 18.30, va avea loc, in Sala Sanctus Stephanus Magnus a Centrului de Conferinte PROVIDENTA din Iasi, str. Nicolina 115 bis, Concertul Misionar Radio TRINITAS.

Concertul este organizat la initiativa si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin Institutul Cultural-Misionar TRINITAS, Protopopiatele Iasi I si Iasi II, si este cel de-al patrulea concert misionar dedicat implinirii, in data de 17 aprilie 2007, a 9 ani de emisie a primului post de radio ortodox infiintat in Romania – TRINITAS. Dupa ce in data de 14 aprilie a.c., in prezenta a peste 500 de spectatori, a avut loc primul concert misionar la Casa de Cultura a Sindicatelor din Piatra Neamt, urmat de al doilea concert misionar, in data de 15 aprilie a.c., in prezenta a 500 de spectatori, la Casa de Cultura “Ion Creanga” din Tg. Neamt, si de al treilea concert misionar, in data de 23 aprilie a.c., in prezenta a peste 500 de spectatori, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Botosani, cel de-al patrulea concert misionar va fi sustinut luni, 21 mai 2007, in ziua inchinata Sfintilor Imparati Constantin si Elena, in prezenta Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Concertul va fi sustinut de peste 200 de coristi care vor incanta pe cei 1000 de spectatori asteptati la acest moment dedicat implinirii a 9 ani de emisie a postului de radio TRINITAS, cu o saptamana inainte de sarbatoarea Sfintei Treimi (28 mai), al carei nume il poarta cel mai mare post de radio crestin din Romania.

Concertul misionar Radio TRINITAS va fi sustinut de urmatoarele formatii corale:

1. Corul ‘Sanctus’ al Catedralei mitropolitane din Iasi, dirijor prof. Costel Mirel Nechita;

2. Corul ‘Theologus’ al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, dirijor pr. lect. dr. Alexandrel Barnea;

3. Corul ‘Basileus’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Vasile cel Mare’ din Iasi, dirijor prof. Mihai Ursache;

4. Corul ‘Invierea’ al Protopopiatului Pascani, dirijor pr. Florin Calarasu;

5. Corul ‘Potirul’ al Protopopiatului Harlau, dirijor pr. Victor Paslariu;

6. Corul ‘Apostolii’ al Protopopiatelor Iasi I si Iasi II, dirijor pr. Mircea Stoleriu.

Secretariat Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente