COMUNICAT DE PRESĂ: Colocviul Cuvântul lui Dumnezeu al Academiei Internaționale de Științe Religioase, la Palatul Patriarhiei

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În perioada 26-28 august 2010, în sala Conventus a Palatului Patriarhiei din București, Academia Internațională de Științe Religioase organizează colocviul cu tema Cuvântul lui Dumnezeu, cu sprijinul Patriarhiei Române și în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care este membru al acestei Academii încă din anul 2000.

Colocviul organizat la București reunește peste 20 de participanți, renumiți profesori de teologie, membri ai Academiei Internaționale de Științe Religioase.

Tema colocviului, Cuvântul lui Dumnezeu, reprezintă un subiect central atât pentru reflecția teologică, cât și pentru viața Bisericii. Expunerile variate ale participanților arată bogăția, actualitatea și importanța subiectului abordat din punct de vedere biblic, sistematic și practic.

***

Academia Internațională de Științe Religioase (A.I.S.R.) – fondată oficial în anul 1966 și care funcționează în cadrul Institutului Internațional de Științe Teoretice cu sediul în Bruxelles – are drept scop stabilirea de contacte între teologi de naționalități și tradiții creștine diferite, precum și a unui cadru academic de dialog teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente