COMUNICAT DE PRESĂ: Bună conviețuire și întrajutorare interortodoxă și interreligioasă

Astăzi, 12 martie 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a primit pe Excelențele lor Domnul Walid Othman, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Arabe Siriene în România și Domnul Mohammed Chebli El-Dib, Ambasadorul Libanului la București.

În cadrul întrevederii, Domnul Ambasador al Republicii Arabe Siriene în România a mulțumit pentru primirea în audiență și a apreciat rolul important pe care Patriarhia Antiohiei și a întregului Orient îl are în Siria și Liban, în promovarea păcii interetnice și a dialogului interreligios. În continuare, Excelența Sa a făcut o scurtă prezentare a vieții religioase și culturale din Siria, subliniind relațiile de bună conviețuire și întrajutorare dintre creștini și musulmani.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat bunele relații tradiționale dintre Patriarhia Română și Patriarhia Antiohiei, care trebuie intensificate și diversificate. În acest context, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a menționat demersurile Patriarhiei Române pe lângă Preafericitul Părinte Ignatie IV, în vederea înființării unei parohii ortodoxe române pentru cei aproximativ patru mii de români din Siria, în majoritate ortodocși, sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Antiohiei și în legătură spirituală cu Biserica Mamă. Acest demers are în vedere și principiul reciprocității, întrucât, la biserica Sf. Spiridon Vechi din București, comunitatea ortodoxă de limbă arabă beneficiază periodic de slujbe în limba arabă și asistență religioasă din partea unui cleric al Patriarhiei Antiohiei.

Prin înființarea parohiei ortodoxe române la Damasc, Patriarhul României și-a exprimat speranța unei colaborări rodnice pentru o mai bună cunoaștere reciprocă, prin schimburi culturale, inclusiv prin organizarea de către Patriarhia Română a unor pelerinaje în Siria și Liban.

SECTORUL RELAȚII BISERICEȘTI ȘI INTERRELIGIOASE

ȘI BIROUL DE PRESĂ ALE PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente