COMUNICAT DE PRESĂ: Bisericile împotriva traficului de persoane

Joi, 8 octombrie 2009, începând cu orele 9:30, în Sala Convetus a Palatului Patriarhiei, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în cooperare cu CARITAS București, organizează Conferința Internațională „Consolidarea Acțiunilor Ecumenice Împotriva Dinamicii Contemporane a Fenomenului Traficului de Persoane’.

Conferința, organizată cu sprijinul Platformei Ecumenice de Luptă Împotriva Traficului de Ființe Umane (COATNET) formată din peste 20 de organizații creștine, urmărește să evalueze activitatea depusă până acum de către membrii COATNET și să stabilească acțiuni comune de prevenire și combatere a traficului de persoane, ținând cont de situațiile specifice, naționale.

Vor participa 40 de invitați, atât din țările Uniunii Europene, cât și din Europa de Est, Asia, Africa, reprezentanți CAT (Acțiunea Creștină și Lucru în Rețea împotriva Traficului de Ființe Umane), precum și experți din România.

Bisericile Creștine au reacționat împotriva acestui flagel încă din anul 2000, odată cu lansarea campaniei „Bisericile spun NU traficului de ființe umane”, inițiată de Conferința Bisericilor Europene, la care a participat și AIDRom, organizație ecumenică fondată în anul 1991 și formată din cinci Biserici din România, respectiv Biserica Ortodoxă Română (membru fondator), Biserica Reformată (membru fondator), Biserica Evanghelica C.A. (membru fondator), Biserica Evanghelică Luterană și Biserica Armeană.

Începând din anul 2002, AIDRom a dezvoltat un program de instruire și consiliere pentru prevenirea traficului de ființe umane (SENS) în colaborare cu Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Asociația CARITAS București și organizația ADPARE – Asociația pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educație.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente