COMUNICAT DE PRESĂ: Biserica Ortodoxă Română aniversează doi ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh

Miercuri, 30 septembrie 2009, Biserica Ortodoxă Română aniversează doi ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh. Cu acest prilej, începând cu orele 7.30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sf. Liturghie împreună cu ierarhii prezenți în Paraclisul cu hramul Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul (prăznuit anual la 30 septembrie) din Reședința Patriarhală ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a poporului român și a Preafericirii Sale.

De la orele 12.00, în Catedrala patriarhală, va fi oficiată o slujbă de Te Deum, urmată de un moment aniversar ce se va desfășura în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, unde vor fi prezentate sintetic activitățile pastoral-misionare, social-filantropice, cultural-educaționale desfășurate, sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Administrația patriarhală și Arhiepiscopia Bucureștilor de la 30 septembrie 2008 până în prezent.

Postul de televiziune TRINITAS al Patriarhiei Române va prezenta un film documentar cu cele mai semnificative momente din vizitele oficiale ale Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române la Constantinopol și Capadocia, în Austria și Franța, iar corala „Nicolae Lungu” a Catedralei patriarhale va susține un scurt moment muzical.

La slujba de Te Deum din Catedrala Patriarhală și la momentul aniversar din Palatul Patriarhiei vor participa membri ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, personalități ale vieții publice românești, membri ai Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor și alți invitați, clerici și mireni.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente