Comunicat de presa – Biserica Ortodoxa in Uniunea Europeana

Cu inalta binecuvantare a Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, Facultatea de Teologie Ortodoxa „Patriarhul Justinian” a Universitatii din Bucuresti, in colaborare cu Universitatea de Aparare „Carol I” si Facultatea de Teologie Ortodoxa din Targoviste, a organizat luni, 27 noiembrie 2006, o masa rotunda cu tema „Biserica Ortodoxa in Uniunea Europeana. Contributii necesare la securitatea si stabilitatea europeana”, informeaza patriarhia.ro. La discutii au participat cadre didactice ale celor trei institutii de invatamant superior, care au prezentat referate cu aspecte foarte interesante si actuale, care evidentiaza rolul si contributia Ortodoxiei, prin valorile sale spirituale si culturale, la crearea unui climat de buna convietuire in Europa. Aceasta intalnire a reprezentat a treia faza de dezbateri legate de un proiect mai larg de cercetare privind „Implicatiile religiilor asupra securitatii in contextul extinderii UE”, la care s-au angajat cele trei institutii.

Dezbaterile, desfasurate la un inalt nivel stiintific, au avut darul de a elimina temerile care mai persista in legatura cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana si sa sporeasca increderea si convingerea ca Ortodoxia va reprezenta un element necesar la constituirea acestui organism european si, in acelasi timp, si o contributie si garantie a asezarii Europei pe criterii si norme de vietuire inspirate din invatatura crestina, care a stat dintotdeauna la temelia culturii si spiritualitatii europene.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…