COMUNICAT DE PRESĂ: Biserica apără constant familia creștină

Patriarhia Română a luat act cu surprindere de hotărârea Primăriei Generale a Capitalei de a aproba organizarea la baza Dealului Mitropoliei, în zilele de 22 – 23 mai 2009, a două manifestații publice de către mai multe asociații și organizații care funcționează fără binecuvântarea Sfântului Sinod și urmăresc doar propria lor imagine și publicitate.

Prin această decizie, factorii responsabili din Primăria Generală a Capitalei, fără să respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, pașnic și solemn, dovedesc că nu înțeleg incompatibilitatea manifestațiilor zgomotoase de stradă cu spiritul de rugăciune, reculegere, pelerinaj și evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizării de ceremonii religioase.

Pe de altă parte, Patriarhia Română consideră inoportună orice manifestare publică prin care sunt negate direct sau indirect identitatea, integritatea și demnitatea familiei creștine tradiționale și valorile etice și morale ale societății. Astfel de manifestări, străine de tradiția bimilenară a poporului român, nu fac altceva decât să creeze tulburare și confuzie în detrimentul familiei și al societății românești actuale.

Biserica Ortodoxă Română, atât la nivel central, cât și local, derulează numeroase proiecte și programe pastoral-misionare, social-filantropice și spiritual-educaționale destinate susținerii familiilor aflate în dificultate. În același timp, în ultimii ani, s-a acordat o atenție specială problemelor cu care se confruntă familia astăzi, într-un context secularizat (sărăcie, avorturi, violența domestică, abandonul școlar, copii ai străzii, dispariția copiilor, șomaj, imigrație etc) prin organizarea de conferințe internaționale, seminarii, colocvii, dezbateri în eparhii și școlile teologice și abordarea acestei temei în pastorale, predici, cateheze și presa bisericească. În acest sens, posturile de radio și televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Române – de două ori pe săptămână – au în grila de programe emisiuni de apărare și promovare a valorilor familiei, iar în publicațiile Lumina sunt acordate constant spații largi unor articole și materiale documentare pe aceeași temă.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Zilele Şaguniene se mută anul acesta în online  

Manifestările culturale dedicate Sfântului Andrei Şaguna, intitulate sugestiv Zilele Şaguniene, se desfăşoară anul acesta exclusiv online, din cauza pandemiei de coronavirus. Evenimentele au început sâmbătă, 21 noiembrie, prin anunţarea clericilor şi mirenilor rămaşi în cursa…