COMUNICAT DE PRESĂ: ATAC MESCHIN ȘI DEZONORANT

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează că:

În legătură cu materialul filmat cu camera ascunsă de către reporterul Valentin Mondoc la mănăstirea Duminica Sfinților Români din apropierea localității Popești-Leordeni și difuzat de postul de televiziune REALITATEA TV în emisiunile informative din după-amiaza zilei de 2 mai 2010, facem următoarele precizări:

Patriarhia Română consideră josnic și penibil gestul lui Valentin Mondoc care, în mod nejustificat, ironizează și denigrează activitatea desfășurată cu multă jertfelnicie pentru semenii aflați în dificultate de către obștea acestei mănăstiri. Materialul prezentat este dezonorant atât pentru jurnalist, cât și pentru postul de televiziune care l-a difuzat.

Dacă ar fi avut minima decență profesională de a se documenta, Valentin Mondoc ar fi putut informa corect opinia publică despre faptul că în cadrul mănăstirii Duminica Sfinților Români, cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost organizată și funcționează o gospodărie anexă în care sunt cultivate legume și fructe naturale. Beneficiarii acestei hrane sănătoase sunt, în primul rând, vârstnici și persoane bolnave care iau masa la cantina social-filantropică a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, monahi și mireni săraci abonați la cantina monahală, studenți și elevi din căminele școlilor teologice din București.

Tributar unei mentalități retrograde, ilogic în argumentare și trivial în exprimare, Valentin Mondoc dovedește din nou faptul că nu înțelege să-și respecte propria profesie, aducând prejudicii de imagine breslei jurnaliștilor și, mai grav, atacă în mod meschin valorile care sunt atât de necesare astăzi în societate: hărnicia și munca onestă. Biserica, tocmai fiindcă este perioadă de criză, trebuie să se organizeze mai bine pentru a cheltui mai puțini bani și pentru a nu mai fi nevoită să aștepte mereu ajutor de la Stat sau de la unii patroni bogați care susțin mai mult presa privată și sportul, decât activitățile Bisericii.

Pentru această gravă încălcare a deontologiei profesionale și a normelor Consiliului Național al Audiovizualului, Patriarhia Română solicită scuze publice din partea postului de televiziune Realitatea Tv și difuzarea ca drept la replică a unui scurt material documentar care să reflecte obiectiv activitatea de la gospodăria anexă a mănăstirii Duminica Sfinților Români.

Comentarii Facebook


Știri recente