COMUNICAT DE PRESĂ: AMBASADORUL SUA LA BUCUREȘTI, INTERESAT DE ACTIVITATEA SOCIALĂ A BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

Astăzi, 23 octombrie 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa domnul Mark H. Gitenstein, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Domnul ambasador a fost însoțit de doamna Jeri Guthrie-Corn, Adjunct al șefului de misiune la București.

În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat diferite aspecte ale activității Bisericii Ortodoxe Române din punct de vedere pastoral-misionar, social-cultural și educațional în țară, precum și în comunitățile ortodoxe române din străinătate. În mod special, Preafericirea Sa a subliniat preocuparea constantă a Patriarhiei Române de a iniția și dezvolta proiecte și programe de asistență socială în sprijinul familiilor și persoanelor afectate de sărăcie, trafic de ființe umane, migrație etc., programe de ajutorare în care sunt implicați atât clerici, cât și asistenți sociali pregătiți în facultățile de teologie ortodoxă.

Domnul ambasador al Statelor Unite ale Americii – care a ținut să menționeze că strămoșii săi s-au născut în România, la Brăila, iar, în anul 1891 au emigrat în SUA – a apreciat activitatea Bisericii Ortodoxe Române și a propus Patriarhului României sprijin din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii în derularea unor proiecte de asistență socială ale Patriarhiei Române.

Preafericirea Sa a mulțumit pentru această propunere și a apreciat că, pentru început, ar fi oportune scurte vizite de documentare în Statele Unite ale unor asistenți sociali sau profesori de teologie socială din România pentru a învăța din experiența americană în acest domeniu.

În finalul întâlnirii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat speranța că, în viitor, autorii Raportului anual al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii privind libertatea religioasă în lume vor solicita și opinia Patriarhiei Române în chestiuni care o privesc.

Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a manifestat disponibilitate pentru dialog și cooperare.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente