COMUNICAT DE PRESĂ: Ambasadorul Spaniei în România va susține recunoașterea Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei

Astăzi, 25 iunie 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei in România.

În debutul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul constant acordat de către autoritățile spaniole comunităților ortodoxe românești, inclusiv prin acordarea de terenuri pentru construirea de lăcașuri de cult.

La rândul său, Excelența Sa Estanislao de Grandes Pascual a ținut să menționeze autoritatea morală pe care clerul ortodox român o are în mijlocul comunităților ortodoxe românești din Spania și rolul important în integrarea rapidă a românilor în societatea spaniolă. În acest context, Excelența Sa a precizat că va face demersuri pe lângă autoritățile spaniole pentru recunoașterea oficială a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei cu reședința la Madrid, ținând cont și de faptul că românii reprezintă una dintre cele mai importante comunități străine din acestă țară.

Preafericirea Sa a mai subliniat faptul că, pe lângă asistența pastoral-misionară, social-filantropică și cultural-educațională pentru românii din diaspora, Biserica Ortodoxă Română acordă o atenție specială copiilor care au de suferit în țară de pe urma fenomenului migrației, fiind lăsați în grija bunicilor sau a altor rude. În acest sens, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a instituit Duminica migranților care este sărbătorită în prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului (15 august).

În cadrul întrevederii, au mai fost abordate diferite aspecte ale cooperării dintre autoritățile de stat și Bisericile din cele două țări pentru promovarea binelui comun și a valorilor creștine în societatea secularizată de astăzi care are ca efect însingurarea și izolarea omului.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente