COMUNICAT DE PRESĂ: Ambasadorul Siriei a transmis Patriarhului României o invitație oficială de a vizita Siria

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează că:

În ziua de 28 aprilie 2010, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit vizita Excelenței Sale Domnul Walid Othman, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Arabe Siriene în România.

În cadrul întrevederii, Domnul Ambasador al Republicii Arabe Siriene în România a mulțumit pentru primire și a făcut o scurtă prezentare a vieții religioase și culturale din Siria, subliniind relațiile de bună conviețuire și cooperare dintre creștini și musulmani.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat spiritul de toleranță religioasă din Siria și a menționat activitatea pastorală a părintelui Gheorghe Costea, preotul comunității ortodoxe române din Siria (înființată în anul 2009), care, la sărbătoarea Sfintelor Paști de anul acesta, a făcut o vizită pastorală și românilor ortodocși din capitala Libanului, Beirut, unde a oficiat Sfânta Liturghie. În continuare, Patriarhul României a apreciat că existența parohiei ortodoxe române la Damasc contribuie la o mai bună cunoaștere reciprocă. În acest context, Preafericirea Sa l-a informat pe domnul ambasador despre intenția Centrului de Pelerinaje „Sfântul Apostol Pavel” al Patriarhiei Române de a extinde, în viitorul apropiat, în Siria și Liban, pelerinajele organizate în Orientul Mijlociu cu scopul intensificării legăturilor culturale și religioase dintre cele două țări și popoare.

Cu acest prilej, Ambasadorul Siriei la București a înmânat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel o scrisoare de invitație din partea Ministrului Cultelor de a efectua un pelerinaj în Siria, pe urmele Sfântului Apostol Pavel, la biserici, mânăstiri și alte vestigii creștine din această țară din Orientul Mijlociu.

Preafericirea Sa a mulțumit pentru invitație și a precizat că aceasta va putea fi onorată probabil anul acesta, când agenda și responsabilitățile vor permite organizarea unei astfel de vizite în Orientul Mijlociu, potrivit regulilor protocolare ortodoxe.

În finalul întrevederii, în semn de prețuire, Excelența Sa Domnul Walid Othman a oferit în dar Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un veșmânt arhieresc lucrat manual, timp de opt luni, într-o mânăstire ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Antiohiei și a Întregului Orient. La rândul său, Patriarhul României a oferit Ambasadorului Siriei la București daruri simbolice reprezentând Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente