COMUNICAT DE PRESĂ: Ambasadorii Marii Britanii și Israelului au fost primiți la Patriarhie

Sectorul relații bisericești și interreligioase și Biroul de presă ale Patriarhiei Române ne informează:

În ziua de 17 noiembrie 2010, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa domnul Martin Harris, noul ambasador al Marii Britanii în România, în vizită de prezentare.

Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a manifestat interes pentru activitatea Bisericii Ortodoxe Române pentru românii din țară și străinătate.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat succint multiplele activități pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educaționale pe care Biserica Ortodoxă Română le desfășoară în societatea românească și diaspora. În acest context, Patriarhul României a evidențiat importanța cooperării dintre Cultele religioase și Statul român, care recunoaște acestora rolul de parteneri sociali și factori ai păcii sociale.

La rândul său, domnul ambasador a subliniat că implicarea cultelor religioase în rezolvarea problemelor existente în cadrul societăților pluraliste de astăzi contribuie la asigurarea coeziunii sociale și a unei mai bune cunoașteri reciproce.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai reliefat importanța dialogului intercreștin și interreligios între Bisericile creștine și alte culte religioase, în promovarea valorilor religioase în societatea europeană contemporană. În acest sens, Patriarhul României a menționat necesitatea cooperării practice în probleme de ordin pastoral, social și cultural, precum apărarea demnității persoanei și a familiei, combaterea sărăciei, prevenirea marginalizării etc.

Tot astăzi, 17 noiembrie 2010, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe noul ambasador al Israelului la București, Excelența Sa domnul Dan Ben-Eliezer, la începutul misiunii diplomatice în România.

Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a apreciat relațiile foarte bune dintre România și Israel, precum și cele dintre Biserica Ortodoxă Română și comunitatea mozaică din țara noastră. În acest sens, domnul Dan Ben-Eliezer a precizat că misiunea sa diplomatică în România are și o semnificație specială, întrucât mama Excelenței Sale s-a născut la Iași, de unde a plecat în Israel în 1944.

Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanța continuării cooperării între cele două popoare prin întâlniri, vizite reciproce și, mai ales, prin pelerinaje în Țara Sfântă. În acest sens, Patriarhul României a menționat intensificarea, în ultimii ani, a pelerinajelor pe care birourile specializate ale Patriarhiei Române le organizează la locurile sfinte din Israel.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…