COMUNICAT DE PRESĂ: Alegeri de noi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Astăzi, 29 octombrie 2009, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit în ședință plenară de lucru la Reședința patriarhală din București.

În cursul dimineții, Sfântul Sinod a ales – prin vot secret – pe Preasfințitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, în postul de episcop al Episcopiei Devei și Hunedoarei cu reședința în municipiul Deva și jurisdicția în județul Hunedoara.

În continuare, ierarhii Sfântului Sinod au ales – prin vot secret – pe Părintele Arhimandrit Dr. Varlaam Merticariu în postul vacant de episcop vicar patriarhal cu titulatura Ploieșteanul, pe Părintele Arhimandrit Ieronim Crețu în cel de-al doilea post de episcop vicar patriarhal vacant cu titulatura Sinaitul și pe Părintele Arhimandrit Dr. Emilian Nică în postul vacant de episcop vicar al Episcopiei Râmnicului, cu titulatura Lovișteanul.

Ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române continuă astăzi, 29 octombrie 2009, în Sala Sinodală din Reședința patriarhală, pe ordinea de zi aflându-se teme de actualitate ale vieții și activității bisericești din țară și străinătate.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente