Comunicat CROCEU în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai 2019

Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) au emis joi un comunicat în care i-au îndemnat pe cetăţenii europeni să-şi exprime votul la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui.


Comunicatul integral:

Având în vedere viitoarele alegeri europene din mai 2019, Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) doresc să se adreseze tuturor cetățenilor europeni cu privire la viitorul Uniunii Europene.

După ce a luat în considerare responsabilitățile și competențele extinse ale Parlamentului European și importanța participării cetățenilor europeni la viitoarele alegeri europene, CROCEU ar dori să atragă atenția asupra faptului că Uniunea Europeană nu este doar o altă instituție fondată pentru a proteja interesele economice individuale și colective.

Este mai degrabă destinatarul care cuprinde aspirațiile a sute de milioane de oameni care trăiesc în țările lor, care doresc în același timp să fie parte dintr-o familie mai mare de națiuni care lucrează împreună pentru consolidarea standardelor sociale, a demnității vieții și securității în societate.

În acest cadru, îndemnăm pe toți cetățenii europeni să își exercite dreptul civil de a vota pentru ca, prin intermediul reprezentanților aleși, să devină o parte din:

– consolidarea dialogului deschis, transparent și regulat dintre cetățeni și instituțiile europene.

– politici care se concentrează pe o perspectivă pe termen lung, bazată pe investiții sociale. Economia trebuie să servească binele comun al oamenilor și trebuie să ne îngrijim cu urgență de cei mai vulnerabili membri ai societății noastre.

– strategiile privind drepturile omului care își au rădăcina în demnitatea persoanei umane pentru protejarea drepturilor civile, politice, sociale, economice și culturale, cultivând coeziunea în societate și prosperitatea pentru membrii ei, cu speranța că noul Parlament European își va intensifica activitatea în acest aspect important.

– strategiile privind educația pentru o cetățenie democratică și competențe interculturale. Aceste inițiative trebuie să reflecte ambiția de a permite tuturor tinerilor să beneficieze de accesul la o educație de înaltă calitate, indiferent de contextul lor socio-economic; întrucât tinerii ar trebui să aibă un simț puternic al identității lor ca europeni.

– o responsabilitate comună pentru primirea și integrarea refugiaților, imigranților și solicitanților de azil. Am dori să subliniem nevoia de solidaritate între state și cetățeni. De asemenea, ar trebui să privim la imaginea de ansamblu. În plus, acest lucru evidențiază nevoia pentru o reflecție mai profundă bazată pe politici de vecinătate și acțiune externă mai coerente și mai largi.

– o politică de mediu care respectă creația lui Dumnezeu bazată pe o economie inovatoare, circulară, care oferă un fundament ferm pentru un viitor sustenabil al omenirii, în care creșterea va fi disociată de utilizarea resurselor.

Este de o importanță capitală să avem cea mai largă participare posibilă în exercitarea acestui drept democratic.

Este esențial pentru toți cetățenii europeni să voteze în perioada electorală din mai, deoarece viitorul nostru este în mâinile noastre.

Foto credit: Philenews

Comentarii Facebook


Știri recente