„COMUNICARE EFICIENTĂ ȘI LUCRU ÎN ECHIPĂ”, în Episcopia Severinului și Strehaiei

În Episcopia Severinului și Strehaiei se desfășoară în prezent mai multe cursuri de formare pe diferite paliere și nivele de activitate, dar unul dintre acestea se adresează în mod special tinerilor ce doresc să practice voluntariatul. Astfel, după cum ne infomează episcopiaseverinului.ro, centrul resursă pentru voluntari din Drobeta Turnu Severin a organizat sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 10:00, în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei, Cursul de formare: „COMUNICARE EFICIENTĂ ȘI LUCRU ÎN ECHIPĂ” pentru 20 de tineri din municipiu, care doresc să devină voluntari activi în cadrul Centrului și a acelor organizații non-guvernamentale active, ce își desfășoară activitatea la nivelul județului Mehedinți.

Asociația Filantropia Severin derulează în prezent Proiectul „Resource center for volunteers in Drobeta Turnu Severin” – Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin – finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii din România. Scopul acestui proiect îl constituie creșterea gradului de implicare a tinerilor din municipiu în activități de voluntariat, prin crearea unui centru pentru tinerii ce doresc să devină voluntari.

Centrul înființat în cadrul proiectului își propune să formeze 20 de tineri pentru a deveni voluntari activi în mediul ONG, care să se implice în cel puțin 2 proiecte cu impact pentru comunitate și să inițieze 2 campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la nevoile persoanelor cu handicap și a celor cu deficiență de auz și vorbire din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, Centrul resursă pentru voluntari va organiza cursuri de formare pentru tineri pe diferite teme de interes, precum: comunicare, managementul voluntarilor, fundraising, sau team-work.

Prin Proiectul „Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin”, Asociația Filantropia Severin, ce funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, dorește să încurajeze și să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din municipiu, pentru ca aceștia să devină persoane implicate în viața comunității din care fac parte și responsabile față de problemele cu care se confruntă semenii lor.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, 23.09.2011 – 30.09.2012, beneficind de un buget de 15450 dolari, contribuția Asociației Filantropia Severin fiind de 7000 de dolari, iar 8450 de dolari reprezintă finanțarea primită de la Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.

Comentarii Facebook


Știri recente