Complex bisericesc în Cluj-Napoca

Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului va construi un complex bisericesc, ce va cuprinde un sediu nou pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă, două cămine pentru studenți, unul pentru fete și unul pentru băieți, și alte dependințe sociale, informează „Ziarul Lumina”. Clădirea va fi ridicată pe un teren cu o suprafață de 4.000 mp situat pe strada Coastei din Cluj-Napoca, teren acordat de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local. Ședința în care a fost aprobat acest proiect a avut loc marți, 10 mai, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, cu participarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei al Clujului.

La finalul ședinței, IPS Andrei a explicat ce va include complexul bisericesc, al cărui proiect urmează să fie realizat: ‘Pe terenul pe care ni l-au oferit Consiliul Local și domnul primar, se va construi un complex care va cuprinde un sediu pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă cu toate secțiile ei, iar pe lângă facultate vor fi alte dependințe cu rol social, va fi un cămin pentru fete, un alt cămin pentru băieți, o cantină. Era necesar în capitala Transilvaniei un asemenea așezământ’.

Acum, după acordarea terenului, urmează să fie realizat proiectul complexului, iar ulterior să fie demarată construcția clădirii. Un proiect similar construit în Alba Iulia a costat 70 miliarde de lei vechi, iar IPS Andrei a adăugat că cel de la Cluj presupune o investiție mai mare. ‘Imediat după hotărârea Consiliului Local, care a fost deja adoptată, până la sfârșitul săptămânii va fi depus certificatul de urbanism, care va fi eliberat într-un termen-record pentru că mitropolia dorește să înceapă construirea acestui edificiu încă din acest an și sperăm ca în aproximativ doi ani să fie dat în folosință’, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Comentarii Facebook


Știri recente