Comitetul Reunit al Conferintei Bisericilor Europene si al Consiliului Conferintelor Episcopale din Europa se vor intalni la Opole, in Polonia.

Intalnirea anuala a Comitetului Reunit al Conferintei Bisericilor Europene (KEK) si a Consiliului Conferintelor Episcopale din Europa (CCEE) va avea loc la Opole, in Polonia, in perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2004. Comitetul, care se reuneste anual incepand din anul 1972, este responsabil pentru relatiile dintre cele doua organisme.

In cadrul acestei intalniri se va face o analiza a situatiei ecumenice in Europa si a activitatii CCEE si KEK, a modului in care a fost primita Charta Oecumenica si activitatea Comitetului ‘Islamul in Europa’. In centrul lucrarilor se va afla programarea celei de a III-a Adunari Ecumenice din Europa. In acest sens, se vor stabili tema, obiectivele si procesul de pregatire.

Membrii Comitetului reunit se vor intalni, de asemenea, cu reprezentanti ai Bisericii Poloneze si cu autoritati politice locale. Din partea Romaniei va participa la lucrarile Adunarii Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, membru al KEK.

Comentarii Facebook


Știri recente