Comemorarea preotului martir Aurel Munteanu în Parohia Huedin II

Fostul protopop de Huedin, preotul martir Aurel Munteanu, a fost comemorat la 71 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Treime” a Parohiei Huedin II, lăcaș care a împlinit o sută de ani de la sfințire, informează TRINITAS TV. La mormântul părintelui a fost oficiată și Slujba Parastasului.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a spus: „Aceasta este o datorie de suflet și o rugăciune către Dumnezeu ca asemenea orori să nu se mai întâmple. Nu este nicidecum o reamintire a durerilor care ar incinta la resentimente, ci dimpotrivă este o pomenire a actelor lor de jertfelnicie care ne îndeamnă la bunătate”.

Preotul martir Aurel Munteanu a fost primul protopop ortodox al Huedinului, a participat ca delegat din partea „Astrei” la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia și a făcut parte din primul parlament al României unificate. La 10 septembrie 1940 acesta a primit moarte martirică, fiind ucis de către autoritățile hortiste pentru credința și convingerile sale naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente