Comemorarea poetului național Mihai Eminescu la Cimitirul Bellu din Capitală

Pe 15 iunie, în anul 1889, se muta la Domnul, la vârsta de 39 de ani, Mihai Eminescu. Astăzi, 15 iunie 2011, la împlinirea a 122 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, la mormântul din Cimitirul Bellu din Capitală un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire, informează TRINITAS TV.

„Mihai Eminescu a fost un bun patriot, un bun apărător al Bisericii, al creștinismului în general și un mare român”, a spus Pr. Teofil Bradea, preot misionar în cadrul Episcopiei Oradiei.

La comemorare au fost prezenți membri ai Academiei Române, ai Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de pretutindeni, ai Asociației Veteranilor de Război, precum și reprezentanți ai Ministerului Administrației și Internelor și ai altor asociații și fundații din țară.

„Aleea Scriitorilor” din Cimitirul Bellu a fost neîncăpătoare pentru cei care au dorit să aducă flori și să aprindă lumânări la mormântul lui Eminescu.

Fanfara Jandarmeriei Române a adus un omagiu poetului, iar actori, oameni de cultură și admiratori ai operei eminesciene au ținut cuvântări, au recitat poezii și au interpretat mai multe piese pe versurile lui Eminescu.

Comentarii Facebook


Știri recente