Comemorarea eroilor localitații Buteni, prot. Sebiș

Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a fost prezent Duminică, 28 August 2011, în mijlocul credincioșilor din parohia Buteni, protopopiatul Sebiș, care și-au sărbătorit în această duminică eroii căzuți în cele două conflagrații mondiale. În memoria acestora și a personalităților care s-au ridicat de pe această vatră, autoritățile locale au așezat în centrul comunei două plăci commemorative.

La sosire Înaltpreasfinția Sa a fost întimpinat de primarul comunei, de soborul preoților, fii ai satului și din înprejurimi, de un număr mare de credincioși fii ai satului veniți din țară și de peste hotare.

După cum ne informează episcopiaaradului.ro, în cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți: Pr. Teodor Faur – Consilier economic, Pr. Marian Ciucur, parohul localității, Pr. Ispas Ruja – Fântânele, Pr. Traian Pui – Paulian, Pr. Gheorghe Stan – Cuied, Pr. Teodor Mureșan – Cicir, Pr. Mercea Cătălin Rus – Prăjesti, Pr. Doru Măriuța – Luguzău, Pr. Sebastian Cosma – Parohia Ortodoxa Româna din Guidonia – Italia, Arhid. Tiberiu – Ardelean Arad. La slujbă au participat numeroși enoriași, eprezentanți ai autorităților locale, județene precum și credincioși din parohiile învecinate.

La predică Inaltpreasfinția Sa a rostit un bogat cuvânt de învățătură legat de pericopa Apostolului și Evangheliei din Duminica a XI – a după Rusalii. A încurajat pe cei prezenți la respectarea tradițiilor locale și la întărirea dreptei credințe.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul bărbătesc și mixt al parohiei alcătuit din credincioși de toate vârstele păstrând tradiția corală de peste 130 de ani.

După Sfânta Liturghie Inaltpreasfinția Sa a binecuvantat și sfintit cele două plăci comemorative dedicate eroilor localitații Buteni căzuți în cele două războaie mondiale, și personalităților care au contribuit la propășirea comunei Buteni, așezate în holul Căminului Cultural „Ion Vidu” din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente