Comemorarea Crăișorului Munților

Călători din întreaga țară s-au îndreptat duminică, 9 septembrie 2012, spre Țebea, capitala spirituală a Țării Moților. Aceștia au participat la evenimentele prilejuite de comemorarea a 140 de ani de la trecerea în veșnicie a eroului național, Avram Iancu. Evenimentele au debutat cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată în vechea biserică din Țebea de un sobor de ierarhi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. La final, a fost oficiată slujba de pomenire a celui care a rămas cunoscut în memoria românilor drept Craișorul Munților.

„Eroul nostru național nu este mort, el este viu în Împărăția Cerurilor, de aceea idealul lui și a celor care l-au urmat și mai ales credința și dorința acelor oameni din ’48 care au dorit binele țării noastre, care au suferit și au murit pentru acest ideal se cuvine să fie pentru noi o pildă puternică de urmat” a spus IPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului

Coroanele și jerbele depuse atât de reprezentanții autorităților locale si centrale, dar și de oamenii simpli, care simt incă românește, au acoperit în întregime mormântul eroului de la Țebea.

Manifestările de la Țebea s-au încheiat în sunet de fanfară, cu tradiționala paradă militară.

Comentarii Facebook


Știri recente