‘Comemorare Stefan Cel Mare si Sfant – 500 de ani’ la Botosani

In cadrul conferintei de presa saptamanale organizata la nivelul Prefecturii judetului Botosani, reprezentantii Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural, au prezentat o nota informativa privind derularea programului ‘Comemorare Stefan Cel Mare si Sfant – 500 de ani’. Dupa cum declara directorul Dana Pietraru, in cadrul actiunilor comemorative, vor fi organizate schimburi intre institutiile de profil din judetul Botosani si Republica Moldova, un festival de muzica folk Stefan, Stefan Domn cel Mare: ‘In perioada 27 mai – 8 iunie 2004, s-a desfasurat la Agafton, Tabara de creatie plastica Io, Stefan Voievod. In privinta schimburilor culturale, s-au derulat pana in prezent un schimb cultural in Municipiul Botosani, pe data de 26 mai a.c., si la Falesti pe data de 3 iunie a.c., la care au participat muzeografi, bibliotecari, actori, interpreti de muzica populara si directori ai unor institutii de cultura. Sunt tratative si alte schimburi culturale in raioanele Herba si Hliboca din Ukraina. In zilele de 28 – 29 august 2004 va avea loc in Municipiul Botosani Festivalul de Muzica Folk Stefan, Stefan Domn cel Mare, unde vor fi invitati aproximativ 15 solisti de gen.’, a declarat directorul Dana Pietraru.

La sfarsitul lunilor iunie, septembrie si octombrie 2004 va avea loc la Botosani si Dorohoi un spectacol de sunet si lumina Io, Stefan Voievod, unde isi vor da concursul actori ai Teatrului Mihai Eminescu, ai Teatrului Vasilache si, nu in ultimul rand, Filarmonica de Stat.

Fata de manifestarile culturale aprobate de Guvernul Romaniei, s-au mai realizat in plus o serie de brosuri, compact discuri (CD-uri) si ecusoane: ‘S-au realizat nu mai putin de trei busturi Stefan cel Mare si Sfant, care sunt platite de Primariile din localitatile Mileanca, Vorona si Hanesti, urmand ca in viitorul apropiat sa se mai dezveleasca alte busturi in Dorohoi, Darabani si Botosani. S-au mai organizat simpozioane, spectacole de muzica si poezie, expozitii de carte, foto, filatelie, numismatica, proiectii de CD-uri si filmul Fratii Jderi in localitatile Botosani, Dorohoi, Prajeni, Frumusica, Copilu, Cosula, Hanesti, Mileanca si Roma.’, a mai declarat directorul executiv al DJCCP Dana Pietraru.

Comentarii Facebook


Știri recente