Comemorare Gheorghe Lazăr la Avrig

Aniversarea nașterii cărturarului român Gheorghe Lazăr a prilejuit mai multe manifestări religios-culturale la Avrig, localitatea sa natală. Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, a oficiat, astăzi, 5 iunie 2012, o slujbă de pomenire pentru cunoscutul pedagog și teolog ardelean, cel care în 1818 înființa în București prima școală cu predare în limba română din Țara Românească, informează TRINITAS TV.

Slujba de pomenire a continuat cu sfințirea noului sediu al Protopopiatului Avrig, în cadrul căruia a fost inaugurat și Centrul cultural-misionar Gheorghe Lazăr.

„Aici la Avrig este mare sărbătoare. Este o sărbătoare a neamului nostru român și creștin, prăznuindu-l la împlinirea a 233 de ani pe marele bărbat al neamului nostru Gheorghe Lazăr. Este suficient să îi rostim numele și toată lumea știe cine a fost Gheorghe Lazăr. Toată lumea știe că el s-a născut în Avrig”, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

În cadrul manifestărilor religioase prilejuite de aniversarea 233 de ani de la nașterea lui Gheorghe Lazăr, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Avrig a avut loc și premierea copiilor care au participat la concursul național Alege Școala. Micuții au fost premiați de chiriarhul locului și au primit cadouri consistente oferite de către Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente