Colocviul Academiei Internaționale de Științe Religioase la Palatul Patriarhiei

În perioada 26-28 august 2010, în Sala Conventus a Palatului Patriarhiei din București, Academia Internațională de Științe Religioase organizează colocviul cu tema „Cuvântul lui Dumnezeu”, cu sprijinul Patriarhiei Române și în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care este membru al acestei academii încă din anul 2000, informează Ziarul Lumina.

Colocviul organizat la București reunește peste 20 de participanți, renumiți profesori de teologie, membri ai Academiei Internaționale de Științe Religioase. Patriarhul României a rostit un cuvânt de bun venit în care și-a exprimat bucuria de a fi gazda Colocviului anual al Academiei Internaționale de Științe Religioase. „Tema Colocviului, ‘Cuvântul lui Dumnezeu’, este un subiect central atât pentru reflecția teologică, cât și pentru viața Bisericii. Expunerile variate ale participanților arată bogăția, actualitatea și importanța subiectului abordat din punct de vedere biblic, sistematic și practic. Cuvântul lui Dumnezeu este Logosul divin veșnic al lui Dumnezeu, Care revelează taina lui Dumnezeu cel Unul și Trinitar, care a creat lumea în vederea unei comuniuni veșnice cu El. Cuvântul lui Dumnezeu este Cuvântul care S-a făcut trup pentru a ne salva din robia morții și pentru a ne dărui viața veșnică în pacea și bucuria Sfintei Treimi. Pentru această motivație, conținutul Bibliei este taina Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut Om, pentru ca oamenii să devină fii ai lui Dumnezeu după har. Rugăm pe Cuvântul veșnic al lui Dumnezeu, pe Domnul nostru Iisus Hristos, să binecuvânteze lucrările acestui colocviu și să ne dăruiască bucuria luminii Sale!”, a spus Preafericirea Sa.

12 prelegeri

Moderatorul întâlnirii, Stuart George Hall, teolog din Marea Britanie, a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântare, pentru aprecierile făcute în introducere și pentru amabilitatea de a fi gazda colocviului. „Faptul că am fost primiți într-un mod atât de călduros reflectă și răspunde în esență intenției noastre de a aduce împreună, în prietenie, în solidaritate și în cercetare pe cei care slujesc Evanghelia, studiind teologia sau alte științe religioase. Sperăm că vom putea sluji împreună, în credință, Cuvântul lui Dumnezeu, până în ziua în care El va veni”, a spus Stuart G. Hall.

În cadrul colocviului vor fi susținute 12 prelegeri, care vor sublinia importanța teologiei hristologice în contextul religios-cultural actual. Ultima prelegere va fi susținută de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și se va intitula ‘Cuvântul lui Dumnezeu transmis prin mijloacele de comunicare în masă’. Duminică, 29 august, participanții la colocviu vor merge într-un pelerinaj la mănăstirile din București și din împrejurimi.

Academia Internațională de Științe Religioase (AISR) – fondată oficial în anul 1966 și care funcționează în cadrul Institutului Internațional de Științe Teoretice cu sediul în Bruxelles – are drept scop stabilirea de contacte între teologi de naționalități și tradiții creștine diferite, precum și a unui cadru academic de dialog teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente