Colocviu internațional la Facultatea de Teologie din București

Centrul de studii și documentare ‘Societate, Drept, Religie’ – SDR, al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București, va organiza în perioada 21 – 22 octombrie un colocviu internațional în limba franceză, potrivit „Ziarul Lumina”.

‘Colocviul internațional ‘Influențele creștinismului în Europa contemporană în perspectiva comparată, Franța, România și Elveția’ este organizat în colaborare cu Centrul de sociologie a religiei și etică socială – CSRES, din cadrul Facultății de Teologie Protestantă din Strasbourg, Franța. Dezbaterea academică se va desfășura numai în limba franceză și vor participa numeroși conferențiari, profesori și cercetători universitari din mediul academic francez – Universitatea Strasbourg, din cel elvețian – Universitatea Lausanne, cel german – Universitatea Rostock, precum și profesori de teologie și studii religioase din România de la universitățile din București, Cluj, Iași și Constanța. Pentru participare, înscrierea este obligatorie și se poate face până mâine, ora 13:00. Mai multe detalii privind programul manifestării și instrumentele generale structurante ale colocviului se găsesc pe site-ul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, www.ftoub.ro, sau la numărul de telefon 0723.889.850′, a precizat Marius Oblu, secretarul Centrului de studii și documentare ‘Societate, Drept, Religie’.

Responsabilii științifici ai evenimentului sunt Laurențiu Tănase, directorul Centrului de studii și documentare SDR, și Jean Piérre Bastian, de la Centrul de sociologie a religiei și etică socială din Strasbourg.

Comentarii Facebook


Știri recente