Colocviu internațional despre Sfântul Maslu

În aceste zile, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ a Universității din București a avut loc Colocviul internațional despre Taina Sfântului Maslu în teologia și viața Bisericii Ortodoxe și a Bisericii Romano-Catolice, informează Ziarul Lumina.

Întâlnirea a fost organizată în parteneriat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Fribourg, Elveția. ‘Acest colocviu s-a înscris în șirul manifestărilor științifice dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor. El a analizat teologia Sfintelor Taine, în general, și, în special, pe cea a Sfântului Maslu și modul în care se reflectă în viața Bisericii. A fost unul din momentele în care parteneriatul dintre cele două instituții de învățământ superior își pune valențele în vigoare și a oferit profesorilor noștri de teologie, în special celor din Departamentul de Teologie sistematică și practică, ocazia să înfățișeze aspecte concrete ale teologiei Sfântului Maslu, dar și a misiunii Bisericii, care are în vizor îngrijirea bolnavilor și, în același timp, să cunoască și experiența teologiei romano-catolice în acest domeniu, și cum se reflectă această teologie în viața Bisericii Romano-Catolice’, a declarat părintele Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Din partea universității elvețiene au participat pr. Guido Vergauwen, rectorul Universității din Fribourg, pr. P. Macej și dr. Thierry Collaud, profesori ai Facultății de Teologie Romano-Catolică din Fribourg. ‘Importanța acestei întruniri reiese în primul rând din faptul că noi, teologi din diferite biserici, am discutat împreună, am schimbat idei în legătură cu una din cele mai importante Sfinte Taine. După câte știu, în acest an este cinstită în mod special Taina Sfântului Maslu și sunt sigur că am avut multe de învățat unii de la alții. Nu este pentru prima dată când mă aflu aici și vin întotdeauna cu mare plăcere la București să intru într-un schimb de păreri cu prietenii din România’, a spus părintele Guido Vergauwen.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…