Colocviu de etnografie și folclor „Gheorghe Pavelescu”, la Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului participă astăzi, 26 martie, la Colocviul de etnografie și folclor „Gheorghe Pavelescu” de la Alba. Deschiderea oficială a simpozionului a avut loc în Aula Facultății de Teologie din Alba Iulia, cu un cuvânt al Părintelui Mitropolit.

„Pe noi, pe slujitorii Bisericii ne preocupă respestarea memoriei, respectarea înaintașilor și a misiunii și lucrărilor pe care le-au desfășurat în vremuri grele pentru a ne lăsa nouă temeiuri pentru o lume mai bună. Sfântul Apostol Pavel spune limpede în Epistola către Evrei, în capitolul al XIII-lea că trebuie să ne aducem aminte de înaintașii noștri. Să băgăm bine de seamă modul în care și-au desfășurat viața și să le urmăm credința, râvna și dăruirea pentru slujirea unui ideal a unei culturi, a unei spiritualități, a unei țări”, a spus Înaltpreasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

În acest an sunt elogiate personalitățile istoricului Emil Turdeanu și a rapsodului Ioan Blajan, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lor.

Comentarii Facebook


Știri recente