„Colocviile dionisiene” în Episcopia Italiei

În perioada 8 – 10 noiembrie, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei împreună cu Facultatea de Drept din Catanzaro (Italia), Institutul de Studii patristice și Drept Canonic „Sf. Dionisie Exiguul”, Institutul „Casiodorum” din Squillace (Italia), Primăria Bivongi (Italia) și Primăria Stilo (Italia) organizează a III-a ediție a „Colocviilor Dionisiene”. Tema anului acesta a fost „Sinodul Ecumenic”, potrivit TRINITAS TV.

„Dialogurile au foarte interesante mai ales că participanții neortodocși au manifestat o deschidere și un interes pentru tematica legată de sinoadele ecumenice pe care canoniștii ortodocși au prezentat-o cu această ocazie aducându-și contribuția lor și punând problematica specifică tradiției lor față în față cu această tradiție a Bisericii celei una pe care Biserica Ortodoxă o trăiește, o moștenește și o transmite mai departe generație după generație”, a spus PS Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei

La această ediție au participat reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe Surori (Grecia, Rusia, Bielorusia, Serbia), ai Bisericii Catolice, ai celor Protestante (anglicană, valdeză) și ai universităților din Italia.

Comentarii Facebook


Știri recente