Colocvii de istorie a textelor vechi

Patriarhia Română și Biblioteca Sfântului Sinod organizează sâmbătă cea de-a doua ediție a „Colocviilor de istorie a textelor vechi”. Evenimentul va avea loc în sala „Mitropolitul Conon” a Palatului Bibliotecii sinodale de la Mănăstirea bucureșteană Antim, informează TRINITAS TV.

Arhim. dr. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod a precizat că „și anul acesta Biblioteca Sfântului Sinod organizează cea de-a doua ediție a Colocviilor de istorie a textelor vechi prin care își propune să valorifice două teme importante și anume, botezul și cununia în texte medievale și probleme de istorie a cărții, respectiv, mărturii despre manuscrise și cărți vechi aflate în afara granițelor României”.

La acest eveniment vor susține comunicări științifice, alături de specialiști din România, invitați din Austria, Bulgaria, Grecia și Rusia.

Lucrările prezentate vor fi publicate într-un volum ce se dorește a fi un sprijin în descoperirea și promovarea vechilor texte, atât românești cât și străine.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…