Colocvii de istorie a textelor vechi

În sala „Mitropolitul Conon” a Palatului Bibliotecii sinodale de la Mănăstirea bucureșteană Antim au avut loc lucrările celei de-a doua ediții a „Colocviilor de istorie a textelor vechi”. Temele abordate au fost „Botezul și Cununia în texte medievale” și „Istoria cărții – date despre manuscrise și cărți vechi aflate în afara granițelor României”. Evenimentul a fost organizat de Patriarhia Română și Biblioteca Sfântului Sinod.

Arhim. dr. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod a precizat pentru TRINITAS TV faptul că „menirea Colocviilor de istorie a textelor vechi de la Biblioteca Sfântului Sinod a fost de a întruni specialiști în general din zona de spiritualitate ortodoxă cu care Țările Române au avut o interferență mai profundă, specialiști care să dea mărturie despre prezențe românești în aceste spații, respectiv, despre documente românești, documente care au circulat în Țările Românești și care astăzi se păstrează în străinătate”.

Au susținut comunicări științifice, alături de specialiști din România, invitați din Austria, Bulgaria, Grecia și Rusia.

Comunicările din cadrul celor două ediții de până acum a „Colocviilor de istorie a textelor vechi” vor fi publicate într-un volum.

Comentarii Facebook


Știri recente