Coliturghisire inter-ortodoxă la Budapesta, în Duminica Ortodoxiei

În prima duminică din Sfântul și Marele Post, cunoscută și sub numele de Duminica Ortodoxiei, potrivit unei tradiții stabilite în Ungaria din timpul arhipăstoririi Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie, actualmente Episcopul Oradiei, la Budapesta, în biserica ortodoxă bulgară, va fi săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu clerici ortodocși ruși, greci, sârbi, români, bulgari și maghiari, reprezentând toate jurisdicțiile ortodoxe din Ungaria.

Evenimentul marchează și de această dată comuniunea liturgică, canonică și dogmatică inter-ortodoxă, contribuind la întărirea relațiilor de bună frățietate între creștinii ortodocși care trăiesc în Ungaria.

În aceeași duminică, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, împreună cu alți clerici de la Centrul Eparhial din Giula, vor fi prezenți la o slujbă de pomenire pentru handbalistul român Marian Cosma, care va avea loc în catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail” din Vesprem. Cu această ocazie, ierarhul românilor ortodocși din Ungaria va săvârși o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului sportivului român.

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Comentarii Facebook


Știri recente