Colindul Dărniciei din Italia spre România cu prilejul Crăciunului

Mânați de îndemnul Evangheliei și de „dragostea care nu piere niciodată”, întăriți de Glasul Bisericii manifestat prin Pastorala Sfântului Sinod și prin binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Italiei, credincioșii Parohiei „Sfântul Vasile cel Mare” din Udine – Italia, au desfășurat acțiunea social-filantropică numită: „Colindul Dărniciei de Sărbători”, după cum a precizat Părintele Iustinian Deac, parohul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din Udine.

„În perioada postului Crăciunului, s-a realizat o colectă în alimente de bază, îmbrăcăminte și multe alte lucruri gospodărești necesare vieții, care au fost duse din Italia în România la frații și surorile aflați în nevoie. Am ales destinația Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din localitatea Dumbrava, comuna Unirea, județul Alba, din Arhiepiscopia de Alba. Locația a fost aleasă datorită destoiniciei cu care măicuțele de la Dumbrava și Preacuviosul Arhimandrit Vasile reușesc să-și pună viața și propria mântuire în slujirea aproapelui. Aici funcționează un complex social cu o Casă de copii (între 1 an și 12 ani), un Centru de deprinderi de viață, un Centru maternal și o Școală specială, patronată de Sfântul Nectarie, care numără peste 60 de copii. La toate acestea se adaugă și Complexul social Sfânta Maria, unde și-au găsit liniștea la bătrânețe peste 30 de femei”, a precizat Părintele Iustinian Deac.

„Am adunat alimente și bunuri de peste 2130 kg, care au fost încărcate într-un furgon după Liturghia din ziua de Crăciun pentru a fi duse în România de fratele Claudiu, în numele nostru. Acesta a ajuns la destinație de Sfântul Ștefan la Dumbrava, unde copiii și maicile s-au bucurat de Colindul dărniciei. Întărit trupește și sufletește, prin participarea la slujbă și agapa tipică din mănăstire, cu mulțumirea maicilor și binecuvântarea părintelui, fratele Claudiu a pornit din România către Italia”, a mai spus Părintele Iustinian Deac.

Comentarii Facebook


Știri recente