Colinde și daruri pentru bătrânii de la Christiana și Domnești

La sfârșitul săptămânii trecute, părinții slujitori de la Parohia Dobroteasa, Protoieria III Capitală, împreună cu copiii și tinerii care frecventează programele educaționale și de voluntariat ale parohiei, au colindat și au oferit daruri persoanelor vârstnice de la așezământul Mănăstirii Christiana și de la Căminul de bătrâni Domnești, Ilfov. Între Parohia Dobroteasa și cele două așezăminte sociale este o mai veche relație de prietenie duhovnicească. La hramurile acestor așezăminte, enoriași și tineri ai parohiei ajută la distribuirea de alimente, hrană caldă și orice este nevoie.

‘Împreună cu tinerii de excelență ai parohiei și cu copii din cadrul Cercului de pictură ‘Buna Vestire’ a Parohiei Dobroteasa am colindat și am dus daruri celor 25 de persoane vârstnice, rezidente în așezământul de la Mănăstirea Christiana, între noi și bătrânele rezidente fiind o mai veche relație de suflet. De asemenea, după Sfânta Liturghie de duminică, am mers la spitalul de boli cronice, un așezământ de stat aflat în grija primăriei locale, unde sunt 54 de persoane vârstnice. Spre deosebire de bătrânele de la ‘Christiana’ care se află în grija maicilor, la Domnești, aceste persoane vârstnice se simt părăsite, rar se duc mari oameni pe acolo. A fost un moment mai emoționat, fiindcă am avut impresia că ne așteptau să mergem la dânșii. Aici este nevoie de mai multă mângâiere și de dragoste. Dânșii mai sunt sprijiniți de parohia de acolo, în limita posibilităților lor, și de curând au mai fost vizitați de copiii de la școala generală din localitate’, a precizat pentru Ziarul Lumina Domnica Cecilia Constantinovici, asistent social în cadrul Protoieriei III Capitală.

Darurile au constat în dulciuri, pături și articole vestimentare. ‘Prin cele două acțiuni sociale, denumite ‘Colind pentru bunica’ și ‘Colind străbun’, am dorit să le ducem un duh de dragoste și mângâiere, pentru a le arăta că nu i-am uitat, și pentru ca și dumnealor să întâmpine cum se cuvine sărbătoarea Nașterii Domnului’, a subliniat părintele paroh Gheorghe Sima.

Comentarii Facebook


Știri recente