Colinde pentru pacienții din două spitale ieșene

Preoții care formează Corul „Laudă Preasfintei Treimi”, al Protopopiatului Iași 3, i-au colindat joi, 13 decembrie 2012, pe bolnavii internați în Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași și în Spitalul de Oncologie din Iași. După cum a relatat pentru doxologia.ro, pr. Mihail Roșu, protopop al Protopopiatului Iași 3, prezența preoților colindători „a fost o mare bucurie pentru pacienți”.

„La Spitalul Sfântul Spiridon am mers la clinicile de chirurgie I și IV, unde am colindat personalul, respectiv bolnavii internați. De asemenea, am mers la oamenii care sunt la terapie intensivă. La final, am mers la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. Următorul popas a fost la Spitalul de Oncologie, unde s-a colindat la fiecare din cele șase paliere. Dorim ca bucuria Nașterii Domnului să răsară în sufletul fiecărui bolnav sau cadru medical. Așa cum ieslea din Betleem a fost umplută de lumină, la fel ne dorim ca sufletele tuturor să fie umplute de speranță, de nădejde, de dragoste și de prezența Mântuitorului Hristos”, a spus pr. protopop Mihail Roșu.

Corul „Laudă Preasfintei Treimi” are în prezent 15 preoți care slujesc în parohiile din mediul rural. Părintele protopop Mihail Roșu și-a exprimat nădejdea că, în perioada următoare, corul Protoieriei Iași 3 va prinde „o structură care să aibă în vedere calitățile și rigorile unei corale performante”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…