Colinde la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călimănești

În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, 17 decembrie 2012, în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călimănești au colindat după datina străbună cei mai mici dintre colindătorii Parohiei Călimănești I, copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, după cum informează site-ul arhiram.ro.

În biserica frumos împodobită cu ghirlande și coronițe, cu un impresionant brad au răsunat colindele tradiționale de Crăciun. Preșcolarii de la grădinița din localitate, sub conducerea doamnelor educatoare și directa coordonare a doamnei educatoare Marioara Cristea au încântat creștinii prezenți în număr mare printr-un frumos program religios-artistic.

Micii colindători au fost primiți de preoții catedralei călimăneștene iar Părintele paroh Emanoil Nețu i-a întâmpinat cu un călduros cuvânt despre semnificația și rolul colindelor în vestirea praznicului Nașterii Domnului. Copiii au susținut un frumos și emoționant moment coregrafic și o scenetă despre Nașterea Pruncului Sfânt în Betleemul Iudeii iar apoi au cântat câteva colinde din repertoriul românesc.

La sfârșit, colindătorii au fost plăcut surprinși de prezența lui Moș Crăciun care le-a împărțit daruri împreună cu Părintele Ilie Ceapă iar toți cei prezenți au fost plăcut impresionați de această acțiune pregătită cu ajutorul Comitetului Parohial și al unor creștini cu suflet mare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…